Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

TalkBack bude nahrazen

Talkback je aplikace, která se spustí po pádu Firefoxu. Analyzuje příčiny pádu prohlížeče a takto sebrané informace umožní poslat vývojářům. Z takto posbíraných informací lze pak snadněji určit příčinu pádu prohlížeče a chybu opravit. TalkBack je mocný, ale má též jednu nevýhodu. Jedná se o closed-source produkt tj. není veřejně dostupný. To má samozřejmě nevýhodu v tom, že když si budete chtít vytvořit vlastní prohlížeč postavený na Firefoxu či aplikaci s pomocí XULRunneru, nemůžete tuto užitečnou utilitku použít.

Nejspíš to byl jeden z důvodů, proč se Mozilla Corporation společně se společností Google rozhodla vytvořit open-source náhradu. Pojmenovala ji Airgbag a umožní vývojářům získávat další informace o pádech, které TalkBack neumožňoval. V současné době je nástroj ve vývoji a v noční verzi XULRunneru by se měl objevit přibližně za dva měsíce.

Více: Deploying the Airbag

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
Dostane se i do Direfoxu, že jo? (Jo, nejpozději 3.0 ;-) )

2. v6ak
Tím Direfoxem jsem pochopitelně myslel Firefox.

3. JasnaPaka (www)
Jo. Jak psal Benjamin Smedberts, cílem je nahradit Talkback. Firefox 3.0 myslím zní reálně, ale uvidíme.

4. v6ak
To, že asi bude ve FF 3.0 je mi jasné (Kvůli XULRunneru). Spíš mě zajímá, zda tu bude dřív.

5. JasnaPaka (www)
[4] U Firefoxu 2.0 ne, protože u něj už žádné změny neprobíhají. Thunderbird 2.0 vyjde zkraje příštího roku, ale ten bude též nejspíš používat Talkback.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.