Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na editaci hlavní nabídky Firefoxu

Hlavní nabídku Firefoxu standardně nemůžete upravovat. Pokud provedete čistou instalaci Firefoxu, nenaleznete v něm pro to žádné GUI. To samé se týká nastavení klávesových zkratek, které vám nemusí vyhovovat a rádi byste si je nastavili dle svých potřeb. Jak na to?

Nejsnazší cesta, jak editovat hlavní nabídku, vede na rozšíření Menu Editor. Po jeho instalaci budete moci editovat hlavní nabídku přes komfortní dialog. Jednotlivé položky nabídky můžete skrývat, přesouvat apod. Pokud potřebujete upravovat klávesové zkratky, je pro vás určeno rozšíření Keyconfig. Pakliže chcete pouze skrýt některou položku v hlavní nabídce, můžete tak učinit i přes konfigurační soubor userChrome.css. Id jednotlivých položek nabídky naleznete v přehledu v Kb MozillaZine.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. bl0w
Menu Editor mohu vřele doporučit. Jen kvůli tomuto rozšíření jsem se zbavil hlavní nabídky v horní liště Firefoxu a mám teď vše co potřebuji jen v nabídce po kliknutí pravým tlačítkem myši: http://img68.imageshack.us/my.php?image=clipboard01kd1.jpg

2. v6ak
Já používám MenuManipulator, který toho umí výrazně víc. Je anglicky a je složitější.

3. o5
Položky se skryly, ale panel zůstal! Prosím, co s tím? Jinak super!

4. v6ak (www)
Já bych něco přidal do userChrome.css - asi toto:
#toolbar-menubar{
display:none !important;
}

Nezkoušel jsem to, ale mělo by to chodit.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.