Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak potlačit standardní systémový dialog pro stažení souborů ve Firefoxu 2.0

Ve Firefoxu 2.0 se můžete při stahování souborů potkat s novým dialogem.

Ukázka systémového dialogu

Jedná se o systémový dialog, který se nabízí namísto toho z Firefoxu při stahování určitých typů souborů. Uvedený dialog se však ne všem zamlouvá. Jak docílit toho, aby se vždy zobrazoval ten z Firefoxu?

V současné době to bohužel není tak jednoduché. Existuje pouze jeden ne zrovna pohodlný způsob. V adresáři s nainstalovaným Firefoxem v podadresáři components naleznete soubor nsHelperAppDlg.js. Ten si nejprve zazálohujte (pro jistotu), následně otevřete v textovém editoru a vyhledejte si text "hide feature" (bez uvozovek). Pod nalezeným řádkem naleznete:

this.mDialog.document.getElementById("normalBox").collapsed = true;

Přenastavte hodnotu z true na false. Po restartu Firefoxu se vám bude nabízet vždy dialog z Firefoxu. Uvedený způsob úpravy má svou nevýhodu. Upravuje se totiž soubor ve složce s nainstalovaným Firefoxem, což může potencionálně způsobit problémy při inkrementálních aktualizacích. Doufejme, že se do finální verze Firefoxu 2.0 objeví nějaký lepší způsob, jak změny docílit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. SlovakSoft (www)
Vďaka, použil som to.

2. Gappa
Taky se mi ten nový dialog moc nezamlouvá, protože nenabízí možnost vybrat si, jestli použijí flashgot, nebo to stáhnout přímo přes FF.

Také do toho jdu :)

3. DJ.Maca (www)
Tady si myslim, ze tento dialog je krok zpet. Mohu se zeptat, co vedlo vyvojare, aby udelali tento typ dialogu a neponechali puvodni?

4. JasnaPaka (www)
[3] Bohužel netuším.

5. v6ak
Nešlo by to takto: http://jasnapaka.bloguje.cz/365836-novy-dialog-pro-ukladani-stahovanych-souboru-ve-firefoxu-2-0-.php? Nebo to už neplatí?

6. JasnaPaka (www)
[5] Bohužel nešlo. V tom návodu jsem se spletl a ta předvolba slouží k něčemu jinému.

7. Angus Young
Sice se mi dialog po doporučené úpravě změnil k lepšímu, ale stále mi chybí to důležité tlačítko "OTEVŘÍT". Asi ještě je třeba něco editovat.





8. Angus Young
Tlačítko je sice stále "ULOŽIT", ale funguje otevření. SORRY, ruce rychlejší než mozek.

9. tomix
Zase to vypadá na pravidlo, že všechny novoty jsou akorát k horšímu. :-)

10. Maxx63
Vyřešil jsem tento problem s novým dialogem tak že jsem přepsal soubor nsHelperAppDlg.js souborem z FF 1.5.0.7 a ono to funguje jako ve starém FF. Nevím jestli je to spávně ale zatím všechno funguje OK, na nic jsem zatím nenarazil co by nefungovalo. Nezkusil to taky někdo a jaké méte zkušenosti?

11. Kropáč
Podle Maxx63 jsem nahradil soubor nsHelperAppDlg.js souborem z FF 1.5.0.7, dialog se sice objevuje správně (Otevřít/Uložit), ale při volbě Otevřít se objeví hlášení, "došlo k chybě, zkuste nejdřív soubor uložit". Co s tím? Ne a ne otevřít přílohu bez toho, abych ji nejdřív uložil a pak ji prohlédnul z disku.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.