Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Úprava aktualizačního mechanismu ve Firefoxu 2.0

Firefox od verze 1.5 obsahuje inkrementální aktualizace. Když vyjde bezpečnostní aktualizace, uživateli se stáhne malý rozdílový soubor a nemusí tak pokaždé stahovat celý Firefox znovu. Díky tomu se instalace Firefoxu aktualizují velmi rychle a objevená chyba nemá prakticky šanci být zneužita. S příchodem Firefoxu 2.0 dozná tato aktualizační služba dalších vylepšení.

První zajímavou novinkou je nové varování, které informuje o tom, že některá nainstalovaná rozšíření nebudou po aktualizaci funkční (+ seznam, která rozšíření). To bývá často problém zejména při přechodu na novou verzi (např. z 1.0 na 1.5).

Druhé vylepšení spočívá v možnosti výběru verze, kterou chcete používat. Až vyjde Firefox 2.0, Firefox 1.5 bude podporován ještě minimálně půl roku. Pokud z nějakého důvodu budete chtít zůstat na verzi 1.5, budete moci novou verzi, která se vám přes aktualizace nabídne, odmítnout a používat stávající řadu. Bezpečnostní aktualizace se vám budou dále instalovat až do skončení podpory, kterou vám aktualizační mechanismus oznámí a nabídne stažení nové verze Firefoxu.

Nová verze se, narozdíl od bezpečnostních aktualizací, nebude automaticky instalovat, ale bude pouze nabídnuta tj. uživatel se rozhodne, zda ji chce či chce nadále používat stávající řadu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.