Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na oddělené poštovní účty v Thunderbirdu

Pokud jste používali starší verze Mozilla Suite či Thunderbirdu, pravděpodobně víte, že jediná možnost organizace více poštovních účtů spočívala v jejich oddělení. Jednoduše jste je měli seřazeny pod sebou s tím, že každý účet u sebe měl složky jako Doručená pošta, Koncepty, Šablony apod. Řadě uživatelů přecházejících z konkurenčních e-mailových klientů však tato organizace nevyhovovala. Chtěli mít pro více poštovních účtů jednu složku Doručená pošta, jednu složku pro Koncepty apod. Tato možnost se proto do Thunderbirdu zahrnula a stala se výchozí. Řada starších uživatelů se mylně domnívá, že koncepce oddělených účtů v Thunderbirdu není. Ona tam ale je.

Standardně se všechny nové účty integrují do účtu Místní složky. Pokud chcete samostatné účty, vždy ve třetím okně Průvodce vytvářením účtu odškrtněte volbu Použít globální Doručenou poštu (ukládat poštu v místních složkách). Účet bude vytvořen jako oddělený. Pakliže již máte vytvořené účty pod Místní složky a chcete je oddělit, přejděte do Nastavení účtů (v hlavní nabídce Nástroje -> Nastavení účtu), v konkrétním účtu zvolte Nastavení serveru, tlačítko Rozšířené a v zobrazeném dialogu změňte zvolenou volbu Globální doručená pošta na Doručená pošta pro tento účet.

V případě, že řešíte opačný postup tj. přechod z oddělených účtů na jeden globální, nastavte u všech účtů volbu Globální doručená pošta. Dejte však pozor na všechna varování, která při této operaci Thunderbird zobrazuje.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Globální doručená pošta je super věc. Ale globální inbox jako výchozí volba v aplikaci je mor! "Kam se mi ztratila má pošta?" je velice častá otázka a pro člověka, který to "prostě naklikal" je těžké pochopit, proč tam tuhle má inovaci aktivovanou. Jistě - druhé velké skupině uživatelů příjde zcela přirozené, že se jim veškerá pošta kupí v jednom účtu.

2. michal
Zdravím. A dá se, když už mám nastavené odělené ůčty, ůčet Místní složky odstranit ?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.