Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co dělat, když ve Firefoxu nefungují automatické aktualizace

Zvolíte Nápověda -> Zkontrolovat aktualizace a přestože před pár dny vyšla aktualizace Firefoxu, zobrazí se vám pouze hlášení "AUS: Chybný aktualizační XML soubor (200)". Co s tím?

Řešení tohoto problému bývá většinou snadné. Nejčastější příčinou je, že jste aktuálně v offline režimu. Podívejte se v hlavní nabídce Soubor, zda nemáte zaškrtnutu volbu Pracovat offline. Pokud ano, odškrtněte ji a mělo by být vše v pořádku. Druhým zdrojem problémů bývá chybně nakonfigurovaný firewall, který občas, ač je v něm Firefox povolen, odmítá propustit automatické aktualizace. Zkontrolujte jeho nastavení.

Uvedený popis se týká též Thunderbirdu, který má stejný systém automatických aktualizací.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. SlovakSoft
Len taká zaujímavosť, netýka sa to síce tohto chybového hlásenia -ale rovnako ide o "nenájdenie" aktualizácie- prihodím ešte jednu možnosť, ktorú som zaznamenal na Slovensku . Aktualizácia nefungovala v anglickom (či inom) Fx s nainštalovaným slovenským jazykovým balíkom sk-SK, pretože od verzie 1.5 Mozilla používa kód pre slovenčinu skrátený - sk. A tak táto naša poslovenčená sk-SK verzia nenašla aktualizáciu (lebo existovala len sk). Už sme to ale v apríli v jazykovom balíku napravili.

2. Slavista
Ještě jedna možnost. :)
V thunderbirdu musím mít přímé spojení bez proxy, aby mně fungovala pošta, ale aktualizace se musí stáhnout přes proxy, tudíž automaticky to nefunguje. Musím zapnout proxy, aktualizovat a pak ji zase vypnout.
Existuje nějaké nastavení pro toto přímo v TB?

3. Tony
Mám tento problém v Thunderbirdu a bohužel mi to nepomohlo. Na chybu jsem přišel díky tomu že se mi pošta stahuje, ale RSS ne. Zkusil jsem si stahnout instalační program a přeinstalovat, ale bohužel problém to nevyřešilo. RSS se stále nestahují a aktualizace mi stále píše chybu:
AUS:Chybný aktualizační XML soubor (200)
Jak mám prosím postupovat teď?

4. Poutník
Možná to nesouvisí, já měl podobný problém s updaty rozšíření, než jsem ve firewallu povolil updater.exe z adresáře FF.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.