Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 nebude podporovat Windows 98/ME

Firefox 2.0 ještě nebyl vydán, ale souběžně se pracuje i na verzi 3.0. Jednou z novinek je i to, že verze 3.0 nebude dále podporovat systémy Windows 98/ME. Důvodem je to, že tyto verze Windows již nejsou Microsoftem prakticky podporovány a 11. července vyprší doba, dokdy Microsoft vytvářel opravy na kritické bezpečnostní chyby. Poté již nebude podpora žádná.

Tato změna by se neměla dotknout Firefoxu 2.0, který bude Windows 98/ME podporovat, i když se objevily hlasy, že i Firefox 2.0 by neměl Windows 98/ME podporovat, protože vyjde v době, kdy už nebudou tyto verze Windows podporovány. S tím se však nepočítá a Firefox 2.0 bude Windows 98/ME podporovat.

Firefox 3.0 vyjde přibližně za rok. Na předchozí verze produktů poskytuje Mozilla Corporation ještě min. půl roku podporu, což znamená, že Firefoxu 2.0 skončí podpora asi tak za rok a půl. Výše uvedené ukončení podpory se týká i Thunderbirdu a SeaMonkey.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Roj
Posledni veta znamena, ze skonci podpora Seamonkey na W98? Doufam, ze jsem to pochopil spravne a neskonci podpora SM celkove...

2. VS
Taky jsem nad tím chvíli přemýšlel :-) a pak jsme si uvědomil, že podpora Win9x je/bude odstraněna z vývojové verze Gecko 1.9, tedy SM se to dle mého pochopení bude týkat právě ve verzi, které už využije Gecko 1.9 (dle http://weblogs.mozillazine.org/seamonkey/archives/Roadmap.png tedy Seamonkey 1.5).

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.