Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Návrh nového správce doplňků pro Firefox 2.0

Jednou ze změn, která je připravována pro Firefox 2.0, je nový správce doplňků. Ten nahradí současné Správce rozšíření a Správce motivů vzhledu. Podrobnější informace o prováděných změnách naleznete na příslušné stránce Mozilla Wiki. V rámci bugu 329045 je nyní k dispozici ukázka návrhu nového správce.

Osobně se mi navrhovaný správce zamlouvá ze dvou důvodů:

  • Dialog obsahuje tlačítko na instalaci doplňku. Toto je z mého pohledu největší nedostatek současných správců (u Firefoxu). Méně zkušeného uživatele totiž nemusí napadnout, že instalaci rozšíření může provést přes otevření souborů z disku (je to ostatně nelogické). Instalace motivu vzhledu je pak případ sám o sobě. Přesouvání motivu do okna správce tažením myši má k user-friendly hodně daleko. Řešením jsou různá rozšíření, ale takto základní věc by měla být nedílnou součástí Firefoxu.
  • Správa doplňků je přehledně na jednom místě. To je vždy dobré – "vše pod kontrolou". Vedlejším efektem pak je zjednodušení hlavní nabídky.

Osobně jsem zvědav na pojetí správy jazykových balíčků. Stav ve Firefoxu 1.5 se mi moc nelíbí, protože jeho instalace vyžaduje následnou úpravu konfigurace na konfigurační stránce about:config, což též není dobré. Řadu uživatelů to totiž může zaskočit. Zvlášť když se odkazuje na samostatný instalační balíček bez popisu instalace.

Na finální podobu ve Firefoxu 2.0 jsem každopádně zvědav.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Zmena vzhladu ma potesila:) ale uz ma nebavi stale prepisovat svoj kod, pretoze zmenia pracu s balickami:( Dalej by som uvital, aby sa rozsirenia sami updatovali a instalovali, predsa len nazvy v nastaveniach su celkom matuce.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.