Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Připravované novinky Mozilla Add-ons

Logo Mozilla Add-ons

Server Mozilla Add-ons, který je oficiálním serverem s doplňky pro aplikace Mozilla, prochází pravidelnými inovacemi a přináší uživatelům nové možnosti a funkce. Není to tak dávno, co přibyla možnost vytvářet sbírky doplňků či možnost podpořit finančně vývojáře doplňků. Dnes se v blogu Mozilla Add-ons objevil příspěvek, který shrnuje hlavní novinky, kterých se dočkáme v blízké budoucnosti. Například dojde k rozšíření možností sbírek doplňků, které budou moci uživatelé nově hodnotit, budou k nim dostupné statistiky či bude rozšíření, které je pro správu sbírek dostupné, k dispozici i pro Thunderbird a Fennec. Druhou hlavní novinkou bude informační sekce pro vývojáře, kde najdou informace o tvorbě doplňků a souvisejících věcech. Zvažuje se též nástroj na reportování chybových či nekompatibilních rozšíření, který by byl zaintegrován přímo ve Firefoxu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Charla
Také by nebylo úplně od věci zobrazovat například datum, kdy byl autor zastižen a zprávu zda hodlá ještěr ve vývoji pokračovat, nebo zda vývoj ukončil.
Vzhledem k velkému počtu doplňků by možná neškodilo odstranit doplňky, které jsou již silně zastaralé a jsou jen pro FF 1.0 - FF 1.5 a je vidno, že již jsou zbytečné.
Třeba takový doplněk Customize Google, není kompatibilní se současnou verzí FF a již dříve nefungoval jak by měl. Na fóru jsem našel sice nějaký návod jak si vadu opravit, ale vidím běžného uživatele jak něco takového dělá. Když jsem se pak zmínil o CG v debatě mezi kolegy tak jeden se divil "To ještě existuje?" Z těchto důvodů by se hodilo označení mrtvosti, nebo živosti doplňku.

2. JayFinch
Ad CustomizeGogle. Doufejme, že se podaří projekt OptimizeGoogle, který by ho měl nahradit.

http://www.optimizegoogle.com/

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.