Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co přinese MozBackup 1.4.8

V poslední době jsem dostal několik dotazů týkajících se další verze MozBackupu. Ty se točily, jak jinak, okolo toho, co bude v další verzi nového a kdy bude dostupná. Pokusím se tedy na tyto otázky zodpovědět. Prvně, novinek plánuji vcelku hodně a bude se jednat hlavně o:

  • Přidání podpory zálohování / obnovy profilů aplikací Netscape Navigator 9.0, Netscape Messenger 9.0, Flocku a Mozilla Sunbird.
  • Podpora pro vývojovou verzi SeaMonkey 2.0 (obsahuje nové umístění uživatelských profilů).
  • Možnost zálohovat / obnovovat neznámé soubory v uživatelském profilu.
  • Podpora pro automatizované zálohování skrze parametry příkazové řádky.

Dále jsem přidal celou řadu dalších drobností jako možnost zakázat dotazování se na heslo pro zálohu v průvodci či možnost zakázat zálohování základních souborů uživatelského profilu. Došlo i na opravy chyb souvisejících se spouštění aplikace na PC s více monitory, opravil jsem zálohování na síťové disky či přidal test konzistentnosti zálohy po jejím provedení. Co se týče možného termínu uvolnění nějaké verze, vše se bude již tradičně odvíjet podle mých časových možností, které jsou do konce roku značně limitované. Pozitivní ovšem je, že základní funkcionalita je až na zálohování skrze parametry příkazové řádky hotova. Počítám tedy, že zkraje ledna by mohla být betaverze.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.