Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 2.0 a zpětná lomítka v cestách k obrázkům

Logo Firefoxu

Včera mě upozornil Ivo David, který se dlouhodobě zabývá technickou evangelizací při projektu CZilla, na jedno zajímavé chování Firefoxu 2.0. Pokud jste někdy vytvořili webovou stránku s obrázky, pak pravděpodobně víte, že jednotlivé části cesty k obrázkům se v HTML tagu img (resp. u jeho atributu src) oddělují lomítkem. Myšleno tím normálním, nikoliv zpětným. Tak je to správně a většina tvůrců webů s tím nemá problém.

Přesto se však můžete setkat s weby, kde se toto pravidlo nedodržuje. Existence těchto webů byla/je zapříčiněna tím, že Internet Exploreru je jedno, jaké lomítka jsou v cestě. Co na tom, že zpětné lomítko do uvedených cest nepatří. Jak jsem však byl upozorněn, uvedené chování bohužel přejal i Firefox 2.0. Jak se tam uvedená „funkcionalita“ dostala je mi záhadou. Původní bug týkající se tohoto problému byl totiž smeten ze stolu jako neopodstatněný, nic novějšího jsem k této problematice nenašel. Pravděpodobně další z případů, kdy se kvůli komfortu uživatelů přiohla specifikace/standard.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Kowalski
Ano s tímto jsem se také setkal na webu, kde byla pomocí nějakého SW vytvořena webová galerie právě s těmito lomítky.

2. IDv
Tak, aby to nebylo jednoduché, v linuxu žádný zvýšený komfort pro uživatele není a zdá se , že FF v linuxu se drží standardu. (FF 2.0.0.10)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.