Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Zveřejněn první plán novinek Firefoxu 3.0

Logo Firefoxu

Dnes večer se na Mozilla Wiki objevil dokument s přehledem novinek, na které se mohou uživatelé těšit ve Firefoxu 3.0. Jedná se o první návrh, který může být ještě upravován a doplňován. Přesto však ukazuje, jakým směrem se bude další vývoj ubírat. Přehled věcí se točí okolo několika témat. Tím prvním jsou rozšíření. Snahou Firefoxu 3.0 bude, aby šla rozšíření snadněji a intuitivněji instalovat, spravovat a konfigurovat. Vzhledem k tomu, že rozšíření do Firefoxu jsou hodně populární, je to celkem logický krok.

Administrátory sítí asi v přehledu zaujme slibovaná podpora MSI instalačního balíčku a Windows Group Policy. Vylepšen má být tisk, správa soukromých informací a identit (zajímavá je podpora Microsoft CardSpace a OpenID), lepší podpora zásuvných modulů či snadnější integrace webových služeb s obsahem. Uvažuje se i o takových věcech, jako je třeba možnost ukládat webové stránky do formátu PDF.

Prozatím jsou jednotlivé body výše odkazovaného návrhu velmi obecně formulovány, takže nezbývá než počkat na konkrétní realizace a detailnější popisy. Příští týden by měly být k dispozici další informace s přibližným časovým plánem.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PetrTwo (www)
No hlavně se těším na nové Gecko... Jinak Firefox mi připadá poměrně dokonalý :)

2. DJ.Maca (www)
Ja se tesim na ukladani do PDF ;o)

3. v6ak
Install Add-Ons without interrupting browsing session

* FR: install Add-On without requiring browser restart
Jak je toto pravděpodobné? Bylo to v nice to have, kde byly myslím i places...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.