Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Ukázka připravované verze serveru Mozilla Add-ons

Logo Mozilly

Oficiální server s doplňky pro aplikace Mozilla, Mozilla Add-ons, jistě znáte. Již nějaký čas se však připravuje jeho nová podoba pod pracovním označení Remora. Po několika odkladech jsme se dočkali ukázky nové verze. Ta se na první pohled zdá podobná té původní, ale po bližším zkoumáním si všimnete hned několika změn. Mezi novinky patří:

  • Obsah je lokalizovatelný. To v praxi znamená, že server Mozilla Add-ons nebude pouze v angličtině, ale v celé řadě dalších jazyků. Prozatím je jako zkušební lokalizace němčina.
  • Přehled lokalizací rozšíření. U každého rozšíření je nyní na stránce uvedeno, jaké lokalizace obsahuje.
  • Vylepšené diskuse. Diskuse je nyní možné členit do vláken s tím, že jsou od sebe odděleny hodnocení rozšíření (reviews) a diskuse s řešením problémů.
  • Jednotné přihlašování. Doteď byly různé uživatelské účty pro webovou část a administrační, kde vývojáři nahrávali nové verze rozšíření. To je nyní minulostí.

Drobných novinek je však více. Postupem času si jich jistě všimnete. Nová verze Mozilla Add-ons je ve fází veřejné ukázky, takže ne vše funguje, ne vše je doladěno – některé stránky například vrací chybový kód 404 (nenalezeno). Pokud se chcete k nové podobě Mozilla Add-ons vyjádřit, napište své připomínky na příslušnou stránku Mozilla Wiki. Další fáze spouštění nové Mozilla Add-ons byla stanovena na 16. ledna, ale vzhledem k odkladům první ukázky lze očekávat posunutí tohoto termínu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. psimek (www)
No tak sláva! Přesně tyto věci mi na Mozilla Addons nejvíce chyběly.
Uživatelé mi k rozšíření sice do komentářů k rozšíření vložili bug, ale já viděl jen jejich jméno a tudíž žádný kontakt. A doplňující otázku jsem tak mohl položit jen jako další komentář, ale opět s hodnocením, což se mi nechtělo, protože, když dám malou známku, tak si kazím sám průměr a když velkou, tak vypadám že si ten průměr honím sám. :-) Dřív šlo vložit komentář jako developer, a bez hodnocení, ale to už teď nefunguje.
A s tím výpisem lokalizací je to také supr, sám sem se divil, že to tam doposud nebylo, tahle informace jde přece z balíčku snadno vytáhnout.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.