Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak změnit pořadí prvků na liště panelů

Už jsem tu hovořil o tom, jak upravovat pořadí prvků na stavovém řádku či jak měnit pořadí lišt. Je tedy na čase si ukázat, jakým způsobem si lze změnit pořadí prvků na liště panelů ve Firefoxu 2.0. V něm se na liště vyskytují standardně 2-3 prvky. Prvním z nich jsou otevřené panely, následované seznamem otevřených panelů a pokud máte zavírací tlačítko panelů nastaveno ve stylu Firefoxu 1.5, pak je tam i to. Do konfiguračního souboru userChrome.css můžete přidat následující kód:

.tabs-alltabs-stack {-moz-box-ordinal-group: 1 !important}
.tabbrowser-arrowscrollbox {-moz-box-ordinal-group: 2 !important}
.tabs-closebutton-box {-moz-box-ordinal-group: 3 !important}

Tím změníte pořadí na liště do stavu: nabídka se všemi panely, otevřené panely a zavírací tlačítko. Cesta tedy vede přes CSS vlastnost -moz-box-ordinal-group, pomocí níž určíte pořadí. Často se uživatelé ptají, jak změnit pořadí seznamu otevřených panelů a zavíracího tlačítka. Pro to jednoduše použijete následující kód:

.tabbrowser-arrowscrollbox {-moz-box-ordinal-group: 1 !important}
.tabs-closebutton-box {-moz-box-ordinal-group: 2 !important}
.tabs-alltabs-stack {-moz-box-ordinal-group: 3 !important}

Při uváděných úpravách si dejte pozor, zda na liště panelů nemáte ještě další prvky (typicky přidané některým rozšířením), kterým byste podobným nastavováním mohli změnit pozici. Pokud je chcete též pozicovat, zjistěte si přes DOM Inspector jejich class/id a nastavte též jejich umístění.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. VfB (www)
pro ušetření místa v liště s taby / záložkami (v čekém pojmenování je trochu hokej) se mi docela osvědčilo rozšíření
Faviconize tab, které zmenší tab na velikost ikony, podrobnosti a link zde: http://waffen-microsoft.com/431926-jak-se-vam-vejde.php

2. Michal Stankoviansky (www)
Hokej to teda je a navyše ešte aj v slovenskej verzii Firefoxu sa taby volajú "karty". To už sa podľa mňa mohlo ísť rovnakou cestou ako v czille a pomenovať to "záložka", čo je v slovenčine úplne bežné slovo...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.