Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Kdy nemusí Firefox najít aktualizovanou verzi rozšíření

Pakliže do aplikací jako Firefox či Thunderbird instalujete rozšíření, pravděpodobně je také čas od času necháte zaktualizovat, čímž se vám automaticky stáhnout a nainstalují jejich nové verze. Přesto se můžete dostat do situace, kdy zjistíte, že některé z nich je již k dispozici na webu v novější verzi, ve správci máte přesto tu starou a program nemůže novější nalézt. Čím je to způsobeno?

Pokud vynecháme možnost, že se někde něco pokazilo, může být důvod docela prostý. Rozšíření se ve Správci rozšíření (doplňků) aktualizují pouze tehdy, jsou-li součástí databáze serveru Mozilla Add-ons. A to včetně každé nové verze, kterou tam autor rozšíření musí přidat, a která musí být schválena. Pokud tak autor rozšíření neučiní, nemůže aplikace aktualizované rozšíření nalézt. Druhý způsob spočívá v možnosti, že autor do svého rozšíření přidá možnost aktualizace z vlastního zdroje, ale tak se děje zřídka. Část lokalizovaných rozšíření ze serveru CZilla má vlastní aktualizační mechanismus.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. VfB (www)
měl bych jeden dotázek, který bys jsi mi možná mohl zodpovědět, snad tě to nebude obtěžovat
při zapnuzém FF (1.5.0.7) mi poprvé šly windows (XP) do BSOD (modré obrazovky smrti), když jsem po restartu nastartoval FF, tak mi nejen zmizely tlačítka od delicio.us (což mi vůbec nevadí), ale mnohem horší je to, že se browser spouští se zapnutým lištami web developer toolbar a lištou záložek, když je vypnu a zavřu prohlížeč, tak stejně při dalším spuštění jsou opět zapnuté, není to sice žádná bezpečnostní chyba ale při každém spouštění prohlížeče obě lišty vypínat je hodně otravné, nenapadá tě prosím, coby s tím šlo udělat?
díky moc

2. JasnaPaka (www)
[1] Toto není fórum podpory. Obrať se na http://forum.czilla.cz/.

3. SlovakSoft (www)
To vyzerá na:
http://jasnapaka.bloguje.cz/281021-co-delat-kdyz-si-firefox-nepamatuje-nastaveni-list-.php
A všetko ostatné pohromade: http://jasnapaka.bloguje.cz/2_tema.php.
Pavel Cvrček je najneúnavnejší autor tipov a rád k produktom Mozilla.

4. VfB (www)
[2] já vím, ale sem chodím téměř denně, tak by mně odpadlo sledování dalšího webu, jinak stejně dík a nezlob se za off topic

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.