Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na podpisy v Thunderbirdu

Thunderbird umožňuje, obdobně jako celá řada jiných e-mailových klientů, vkládat do poštovních zpráv podpisy (signatury). Podpis je krátký text, který se vkládá na konec poštovní zprávy a od samotného textu zprávy je oddělen dvěmi pomlčkami. Do podpisu se většinou vkládají kontaktní údaje, citáty apod.

Pokud chcete vkládat podpisy do poštovních zpráv, musíte si ho nejprve vytvořit. Podpis vytvoříte jednoduše jako textový soubor (*.txt) třeba v Poznámkovém bloku. Ne, textové dokumenty z Wordu (*.doc) skutečně nejsou možné. Tento textový soubor si libovolně uložíte na disku. Následně přejdete v hlavní nabídce do Nástroje -> Nastavení účtu, zde zvolte svůj účet klepnutím na e-mailovou adresu v seznamu vlevo, zaškrtněte volbu Připojovat tento podpis a klepnutím na tlačítko Vybrat zvolíte uložený textový soubor. Od této chvíle se vám bude do e-mailové zprávy vkládat podpis.

V souvislosti s podpisy se často objevují dva dotazy. První zní, jak odstranit dvě pomlčky, které začínají podpis. Odpověď zní, že ty odstranit nelze, protože podle nich e-mailový klient rozeznává, kde začíná podpis a podle toho s ním pracuje. Pokud chcete vkládat text bez uvedených pomlček, pak pravděpodobně hledáte rozšíření Quick Text či Signature.

Druhým častým dotazem je, zda je možné mít k jednomu poštovnímu účtu více podpisů a možnost mezi nimi snadno přepínat. Tato funkce v Thunderbirdu standardně není. Můžete si ji však doinstalovat formou rozšíření Signature Switch. Toto rozšíření umožňuje i vkládání náhodných textů z databáze, což se hodí například na vkládání vtipů či citátů.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Príma, díky za další FAQ, skoro by to chtělo organizovat do ucelené sbírky a vydat (třeba knižně).

Další dva časté dotazy ohledně podpisů jsou:
1) Proč mi nefunguje diakritika v podpisu - AFAIR podpis musí být v kódování windows-1250 bez ohledu na nastavenou kódovou stránku e-mailu (a možná to platí i pro Linux?)

2) Jak je to s HTML v podpisu (formátování, vkládání obrázků)

2. Pavel Chovančík
k bodu 1)

V Linuxu mám kódovánu češtinu v souboru podpisu tu stejnou, jako v OS. Tj. UTF-8 nebo ISO-8859-2.

Jen pro info :-)

3. Peter
Zdravím, tiež by som sa chcel opýtať, či je možné pridať do podpisu nejaký obrázok, ak áno, akým spôsobom. Ďakujem za info.

4. Miki
Ahoj, nevite jak zmenit barvu podpisu a velikost znaku v nem?

5. Woody
Dobry den,

jako signaturu můzu vlozit i html soubor, jen mam problem s tim, ze tam zadam treba modry font a kdyz to odeslu, tak signatura je stejne seda, kdyz mam v html textu "

6. Danielita
Velmi pekne dakujem za rady. Som spokojna. :-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.