Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Google Chrome Portable

Logo Google Chrome

Webový prohlížeč Google Chrome je tu s námi již nějaký ten pátek. Pokud jste se stali jeho uživateli a rádi byste jej s sebou nosili na přenosném médiu, můžete vyzkoušet jeho přenosnou verzi, která se nemusí instalovat. Nutno podotknout, že se nejedná o oficiální verzi, ale drobně upravenou verzi jednoho nadšence, který si zkompiloval zdrojové kódy projektu Chromium, což je projekt zajišťující vývoj Google Chrome.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Qwert
Já používám SRWare Iron. Škoda, že tady o něm není nic napsaný, ale chápu že o všem psát nemůžete. Za webovým prohlížečem Iron stojí německá společnost SRWare, která využila otevřených zdrojových kódů prohlížeče Chromium, ze kterého vychází Google Chrome. Ale SRWare Iron neobsahuje to navíc, co je od Googlu taky, ale nemá to až tolik společného s prohlížeč... zkrátka jde Google Chrome bez Googlu. :)

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Důvod, proč tu o něm není psáno, je jednoduchý - ten prohlížeč jsem neznal.

3. Ondrej Brablc
Není vůbec nutné stahovat nějakou upravenou verzi, jedná se pouze o jeden přepínač -user-data-dir="". Dokonce si můžete stáhnout poslední build (tuším zde http://build.chromium.org...rel-xp/ ) a provozovat to na něm.

V každém případě to nemůžu doporučit, sám provozuji FF3 na USB flash disku a je to pomalé, ale dá se to přežít. Chromium bylo ještě pomalejší a nedalo se to přežít.

Jde podle mého o fsync problém na straně sqlite. V Mozille se řeší například zde: https://bugzilla.mozilla.org...2967 .

4. x125
No, tak na flashku jedině Operu. To se rychlostně dá (oproti FF portable fakt fofr).

5. (anonymní uživatel)
zzalezi na rychlosti flashky, ja mam rychlost flashky udanou 166x a cteni je 12mb/s, zápis 10mb/s, je to rychlé skoro jak z disku.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.