Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak počeštit Firefox Portable

Logo Firefoxu

Se vzrůstajícím zájmem o Firefox Portable vzrůstá i počet lidí, kteří se ptají, jakým způsobem jej počeštit. Standardně je totiž tato verze Firefoxu dodávána pouze v angličtině. Na webu je sice k dispozici návod na lokalizaci, ale řada lidí postrádá český návod. Pokusím se zde tedy vysvětlit, jakým způsobem postupovat, abyste na vás i tato verze mluvila česky.

Ze všeho nejdříve si stáhněte anglickou verzi Firefoxu Portable a rozbalte ji. Ze serveru Mozilla Add-ons si nainstalujte rozšíření Locale Switcher (na uvedené stránce klepněte na tlačítko Install Now). Dále si z domovské stránky Firefoxu Portable nainstalujete balíček s češtinou, kterou nalezete na stránce dole v tabulce. Poté Firefox Portable restartujte. Po opětovném spuštění v hlavní nabídce zvolíte Tools -> Languages -> Czech. Následně Firefox Portable ukončete a znovu spusťte. Nyní by měl být v češtině.

Uvedený postup lze aplikovat i na Thunderbird Portable či Sunbird Portable. Pro Thunderbird Portable potřebujete jen jinou verzi rozšíření Locale Switcher a stáhnout si vždy aktuální lokalizační balíček Thunderbirdu. Pro přepínání jazyků v Sunbird Portable upotřebíte rozšíření Quick Locale Switcher.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. V-TECH
Existuje nějaký závažný důvod, proč nepoužít metodu 1, kterou doporučují přímo na stránkách Portableapps.com? Myslím tím nakopírovat lokální instalaci Firefoxu do Firefoxu Portable. (http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable/localization)

2. Sentinel
Nemyslim si ..., osobne jsem si stahl anglickou verzi FF 3 Portable a naistaloval dva zminene balicky a naprosto bez problemu ta cestina funguje.

3. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Osobně bych to spíš nedoporučoval, protože se s tím zkopíruje i výchozí nastavení Firefoxu, které není pro Firefox Portable vhodné. Druhak mi to nepřijde jako moc čisté řešení.

4. V-TECH
Jedná se jen o historii, cache, cookies a podobné věci, nebo jde u portable edition o hlubší optimalizaci? Vždyť pokud by tento způsob měl dělat neplechu, tak by to (alespoň předpokládám) vývojáři FFPE nedoporučovali jako první z metod.

5. Panda
Bohužel nevím proč, ale Portable FF mi ve verzi 2.0.0.3 nechodí (Win XP). Poslední funkční P-FF mám 1.5 rc2. Nezdařil se a ni upgrade o který si řekl. Co s tím?

6. Panda
doplnění:
spuštění P-FF končí hláškou keria, zda může spustit Dr. Watsona vzhledem k chybě. o jakou jde jsem nezjistil.

7.
Je normální, že to nabíhá děsně pomalu? (načítám z USB klíčenky, z které Opera naběhne během 3s, ale FF nabíhá tak 12-20s)

8. David
Me ta cestina nejde teda nejde nenasel sem ten balicek s cestinou poradte pls diky

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.